3. Cukor – Show Komárom 2013.

3. Cukor – Show Komárom 2013.

3. Cukor - Show Komárom 2013.1

Eléggé elhanyagoltam a blogomat mostanában:( Ennek fő oka, hogy tanulásra adtam a fejem és eléggé lefoglalnak a tételek a család mellett.De annyira biztos nem lehetek elfoglalt, hogy kihagyjak az idei Cukor – Show-t!

2013. október 6.-án került megrendezésre Komáromban, fő szervezője Kricky volt. Mivel a munkáját nagyon elismerem, ő magát pedig nagyon kedvelem, biztos voltam benne, hogy jó lesz. És nem csalódtam!

A nagyközönség számára de. 11-órakor nyitotta meg a kapuit a Show. Reggel 8-tól a tortával érkezők már nevezhettek és a zsűrizés is lement.

3. Cukor - Show Komárom 2013.2

Az esemény Némó, karamell-mester bemutatójával indult. Hihetetlen volt nézni, ahogy a cukorból szebbnél-szebb dolgok születnek a keze alatt. Nyújtott, formázott, hajlított. Minden színes volt és művészi. Őt nézve el is hittem, hogy ez esetleg nekem is menne, talán egyszer bejelentkezem egy kurzusára.

3. Cukor - Show Komárom 2013.3

Őt Földi Lenke cukorvirág előadása követte. A projektornak köszönhetően tudtuk követni az aprólékos munkát, a szöszmötölést, mert ez igazán nagy precizitást igényel. Na, én még biztos nem tartok itt, de talán a habitusom is megakadályozna a cukorvirágok készítésében. Annyira élethűre sikerültek, meg nem mondtam volna, melyik az igazi, melyik a cukor.
Ennél a résznél nekem a show része hiányzott. Javított a helyzeten, hogy Kricky átvette a mikrofont és laikus kérdéseket tett fel, hogy mindenki értse, mi, miért is történik.

3. Cukor - Show Komárom 2013.4

Harmadik felvonásként következett az airbrush nagyasszonyának, Krickynek a bemutatója. Ez show volt a javából! Egy fehér fondanttal burkolt, Süti-szörny tortát keltett életre a pisztolyával. Olyan kis lazán, ahogy szokta. Szerintem, ha éjjel-nappal gyakorolnék, sem sikerülne túl gyorsan , amit ő csak úgy odarittyentett…
A Süti-szörny életre kelt és valaki a tombolán megnyerte…..legnagyobb bánatomra nem én…..

3. Cukor - Show Komárom 2013.5

3. Cukor - Show Komárom 2013.6

3. Cukor - Show Komárom 2013.7

3. Cukor - Show Komárom 2013.8

 

A végét az érmek kiosztása és a tombola zárta, illetve még egy nagyon fontos eseménye a rendezvénynek!
Komáromi iskolások körében volt egy rajzpályázat, mely szerint a legjobb alkotásokat Kricky elkészíti tortából, amit haza is vihetnek a nyertesek. Továbbá, az ott kiállított amatőr, díjnyertes tortacsodákat is megkapták, akik szépen rajzoltak. Nem volt semmi na!
Az, hogy ugyanúgy néz ki a torta, ahogy a rajz…..szóval ez a Kricky nem csak fújni tud, az biztos.

Este 6-kor lett vége, de nem éreztem fárasztónak, vontatottnak. Persze, voltak javítandó elemek a nap során, de jövőre biztos ezek is a helyükre kerülnek.
Mert igen, lesz jövőre is Cukor-Show!!! Ki ne hagyjátok!!!

 

Szólj hozzá.