Bruscetta grillezett halumi sajttal és Serrano sonkával

Bruscetta grillezett halumi sajttal és Serrano sonkával

P7010236

Ez nem is recept, nem tudom mért írom le egyáltalán. De ma ez volt a vacsora és tényleg jól sikerült. Nagyon egyszerű, gyors és finom! Közben Gordon Ramseyt néztünk, amint épp kígyószívet eszik, hát…a párosítás nem volt épp a legjobb.

A recept:

Előmelegítem a sütőt 200 fokra.

A bagettet felszeletelem ferdén, ujjnyi vastagon.  Meglocsolom olívaolajjal és a sütő grill funkcióján megpirítom a bagette szeleteket. Közben elkészítem a bruscettára valót. Paradicsomot, újhagymát, bazsalikomot, jalapeno paprikát és pár szem olajban eltett paradicsomot felkockázok, meglocsolom egy kis likőrborral – én Marsalát használtam-, sózom, borsozom. Mikor már megpirultak a kenyér szeletek, rákanalazhatjuk a feltétet, ilyenkor már nem szívja be a levet. És újra visszateszem, de csak pár percre a sütőbe, épp csak felmelegedjen a paradicsomos keverék.

A grillezett sajthoz felmelegítem szárazon a grillserpenyőt, majd ha elég meleg, olívaolajat löttyintek rá. Mikor már az is meleg, jöhetnek a felszeletelt sajtfalatok, és mindkét oldalukat kb.2-2 percig pirítjuk.
Mikor már minden összeállt, a sonkát a tálra halmozzuk az enyhén csípős, friss, paradicsomos bruscetta mellé, és a halumi sajttal kiegészítjük a tökéletes vacsorát. Egy jó fajta pohár fehérbor nagyon jól tud esni hozzá…..

 

Szólj hozzá.