Cesky Krumlov – Papa’s Living Restaurant

Cesky Krumlov – Papa’s Living Restaurant

Cesky Krumlov - Papa's Living Restaurant1

A Valentin-napot Cesky Krumlov-ban töltöttük, két napunk volt, hogy felfedezzük a várost és a helyi éttermeket. 🙂Indulás előtt elég sokat olvasgattam, melyik éttermet ajánlják, melyik milyen minősítést kapott, biztosra akartam menni. Volt pár amit mindenki megemlített, pl. a Svejk, a Two Mary’s, stb..és a fent említett Papa’s Living. Az éttermek zöme inkább nálunk a kocsma besorolást kapná, de éhen halni nem lehet, az biztos! Még itthonról foglaltam asztal a Svejbe, hogy a Valenti-dájt este ott töltsük. Egész közel volt a szállásunkhoz, mikor bementünk este egy árva lélek sem volt bent, viszont cigifüstös kocsmahangulat az igen. Mit mondja, háttal jöttünk ki. Biztos jó a hely, nem tudom, hisz nem ettünk ott, de nem volt túl bizalomgerjesztő az biztos. Tovább mentünk, bár kicsi esélyét láttuk arra, hogy egy ilyen “neves” napon találunk helyet. És igen, pont az említett, és a neten már lecsekkolt Pappa’s Livingben nem hogy hely volt, de Valentin-napi menü is:

Directions

  1. Grillezett kecskesajt cékla carpaccioval, a ház kenyerével
  2. Spenóttal töltött szűzérme aszalt paradicsommal, zelleres burgonyapürével és rántott zöldségekkel
  3. Házi csokoládétorta mascarpone habbal

Akkor menjünk végig a menün.

Cesky Krumlov - Papa's Living Restaurant2

A grillezett kecskesajt nagyon finom, lágy volt, enyhén füstös ahogy kell. A cékla carpaccio inkább egy jó ötlet és nagyon mutatós a házi kenyér, hát igen, nekem az is elég lett volna egy kis vajjal…nem sok vajjal! Az telitalálat volt!

Cesky Krumlov - Papa's Living Restaurant3

A spenóttal töltött szűzérme borzasztó száraz volt, mondjuk csúszott hozzá a bor, ennyi. Az asztalt paradicsom nekem egy kicsit idegen íz volt benne, a maga csúszósságával. Viszont a zelleres krumplipürét érdemes kipróbálni! Mondom én, aki a zellert nem szereti, de én is rá fogok keresni, és biztos elkészítem, mert nagyon izgalmas ízvilág.

Cesky Krumlov - Papa's Living Restaurant4

És a desszert, ami nálam azt étkezés fénypontja, már az elején azt várom. :))) Nos, ez a csokoládétorta egy sima kevert tészta volt, semmi extra, sőt inkább gej, tömény száraz valami. A mascarpone hab pedig semmivel nem volt ízesítve, valószínűleg a mascarpone volt felhígítva egy kis tejszínnel, de ennyi. Felejthető. Összességében nem tartozik a hely a felejthetetlen kategóriába, árban magasabb síkon mozgott, azt gondom nem volt rendben az ár-érték arány. A sört nem kóstoltuk, bort kértünk, ami elég nagy problémát okozott a pincérnek, mármint a borhűtőből való kikeresése. De utána annál nagyobb parádéval decantálták, melegítették, kínálták, öntötték. Szép volt, jó volt, köszönöm ennyi!

 Cesky Krumlov - Papa's Living Restaurant5
 
Folyt.köv. Cesky Krumlov : Krcma v Satlavské
 

Szólj hozzá.