Cukrász vizsga

Cukrász vizsga

Cukrász vizsga

Igen, jól eltűntem, de itt vagyok ám. 🙂 Nem volt nap, hogy ne fordult volna meg a fejemben, hogy írni kéne…de annyi minden történt. Kezdem a lényegnél!

Cukrász lettem. 

Sikeres vizsgát tettem, kitűnő-kitűnő-kitűnő, ezekkel a jegyekkel végeztem:)
Az iskola a nagymegyeri Magán Szakközépiskola volt, ahova jártam, itt volt egyedül olyan lehetőség, hogy egy tanév alatt három évet elsajátítsak, távúton, havi egyszeri konzultációval és persze folyamatos gyakorlattal. Ezúton is szeretném megköszönni Németh Krisztina tanárnőnek, a sok segítséget, Bertalan Gabikának, a cukrász mesternőnek a türelmet és az igazgatónőnek, Berényi Renátának, hogy ilyen bizalommal fogadott.
Szeptemberben kezdtem, júniusban vizsgáztam. Bevallom sokat tanultam, talán túl maximalista és piros bicikli  voltam, de hát az én koromban…..:)))
De meglett az eredménye és azon a napon még büszke is voltam magamra…bevallom, néha még előveszem a bizonyítványom és megnézem, igaz e:)

Aztán ott volt a gyakorlat, ami a komárnói Praliné cukrászdában folyt, elég magas óraszámban….szerencsére. Nagyon sokat tanultam Farkas Editke cukrásztól, nagyon -nagyon sokat és nagyon -nagyon köszönöm! Mindent, Őt magát, hogy ennyire megszerettem és a barátomnak mondhatom, mindamellett, hogy felnézek rá és tudom, hogy bármikor számíthatok a segítségére.

És akik végig mellettem álltam, támogattak a férjem, aki egy kivételes, fantasztikus ember, a fiaim, ahogy bíztattak, anyukám és papa, akik végig, töretlenül hittek bennem, hogy végig csinálom. Na meg Kira kutya, aki minden reggel 5 órától végig ült a lábam mellett, hallgatva, ahogy hangosan tanulok (csak így tudok…).

Szóval köszönöm, köszönöm, köszönöm!
És most, hogy kiömlengtem magam, a következő bejegyzésben rátérek a vizsga süteményemre, ami a Dobos piramis volt és a szabadon választott forma tortámra, ami a Fifa 2014 jegyében készült:)

Folyt. köv!
…..tényleg jövök!

Anna

 

Szólj hozzá.