Danubius Gastro 2014. – Pozsony

Danubius Gastro 2014. – Pozsony

Danubius Gastro 2014. - Pozsony1

Minden évben megrendezik Pozsonyban ezt a gasztro expót, kiállítást. A helyszín, a könnyen megközelíthető Incheba vásár csarnok. Idén is sor került erre a rendezvényre, február első napjaiban.Elég nagy területen kapott helyet a kiállítás, annak ellenére, hogy az épületben ezen kívül több rendezvény is folyt, pl. vadászkiállítás, utazás kiállítás, fitness kiállítás, stb. A belépőnk mindenhova érvényes volt, ez rendkívül pozitív. Az  ára sem volt horror, 5 Euro/fő és 5 Euro/autó.

Danubius Gastro 2014. - Pozsony2
 
Danubius Gastro 2014. - Pozsony3

Hiányoltam a tematika szerinti elrendezést. Egymást mellett kapott helyet a sonkás, a kávés, a boros,… nem volt igazán áttekinthető.

A húsos rész rendkívül gusztusos volt, házias jelleggel, isteni illatokkal. Természetesen vásárolni is lehetett. Nem csak a helyi gazdák jelentek meg, volt francia pult, olasz különlegességek, ausztrál kenguru hús, stb.

Jöhetnek a sajtok! A szlovák sajtokat nagyon szeretem, egy “bacsa” a helyszínen tekerte, csavarta  a “korbácky” nevű, fonott helyi sajtot, az olaszok kóstolókat tartottak, de szlovén sajtok is megtalálhatóak voltak a kommersz holland mellett.

Danubius Gastro 2014. - Pozsony4

Danubius Gastro 2014. - Pozsony5

Kávézzunk. Ha kávégépet akartam volna venni, biztos megtalálom az ideálist. Az olasz formatervezettől kezdve, a francia, amerikai mind jelen voltak. Mint gépekkel, mint kávékkal. Csak úgy keringett a finom illat:)

Borok. Mindenképp trendi műfaj, ez itt is kiderült. Rengeteg borász kínálta a portékáját szlovák és magyar jellegűek egyformán. Aztán pálinkák, whiskyk, TatraTea, Vodka,…az járt jól, aki nem kocsival érkezett:)

Danubius Gastro 2014. - Pozsony6
 
Danubius Gastro 2014. - Pozsony7

Pékek.
A pékek látványpékséget tartottak, pozsonyi kifit készített más-más csapat, lehetett szemezgetni. Gusztusos kenyerek, kiflik, nagy- és kis márkák egyaránt képviseltették magukat.

Aztán több delikatesz bolt is megjelent, francia, spanyol, amerikai, stb. áruit kínálva, főleg web-shop elérhetőséggel. De különleges fűszerek is voltak, az tényleg figyelemre méltónak tűnt.
Gépek. Ipari sütők, tűzhelyek, robotgépek, grillek, innovációs kütyük….lehetett szemezgetni.

A legnagyobb szívfájdalmam, hogy a cukrász rész finoman szólva sem volt nagy. Nagy? Talán egy olasz cég állta a sarat a fagyijaival, macaronokkal, porokkal, krémekkel. Na, persze itt vásárolni semmit nem lehetett, sőt megközelíteni csak az “üzleti partnereiknek”.

Azért volt egy kis rész, hátul, jól eldugva, ahol cukrász tanulók mutathatták műveiket, ezt díjjazta is a zsűri, majd a rendezvény végén. De ennyi.

Danubius Gastro 2014. - Pozsony8

Danubius Gastro 2014. - Pozsony9

Danubius Gastro 2014. - Pozsony10

Sajnos nem hagyott bennem mély nyomot, és azt sem értettem, hogy mért nem volt egy eligazító tábla, ki – hol található, vagy egy ember, akitől segítséget lehetett volna kérni, ha célirányosan keresek valamit. Majd nem keresek.

De! Sajnáltam volna, ha kihagyom és nem tudom meg, milyen. De már tudom, így szép volt, jó volt, jövőre kihagyom. 🙁

 

Szólj hozzá.