Dr. Oetker – Házi krémes teszt

Dr. Oetker – Házi krémes teszt

Dr. Oetker - Házi krémes teszt

Ezen a süteményen gondolkodtam, fel merjem e tenni egyáltalán a blogra. Mert tudom, hogy egy igazi háziasszony nem süt “porból”. De mit csináljak, hajtott a kíváncsiság, hogy vajon milyen lehet…és odáig jutottam, hogy egy próbát biztos megér!

Hozzávalók 9 szelet krémeshez:

  • 1 csomag Dr. Oetker Házi krémes por
  • 8 dl tej
  • 250 g vajas-leveles tészta

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (alsó-felső sütés).
A tasak tartalmát a 8 dl hideg tejjel 3-4 perc alatt sűrűre keverjük konyhai robotgéppel.

A 250 g leveles tésztát elfelezzük és 30×25 cm-es nyújtjuk. Enyhén lisztezett felületen párat nyújtunk rajta, szépen megőrzi a formáját.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben egyenként megsütjük a lapokat, kb. 15 perc alatt, míg aranybarnák nem lesznek.

Rögtön egy tepsibe fektetjük az alsó lapot és sütőkeretet helyezünk köré. Vagy, ahogy én is, magasabb falú tálban állítjuk össze. Pár perc múlva kenjük rá a krémet, mert ha állni hagyjuk,
összeáll, pudingszerű lesz és összetöri az alsó lapot, ahogy próbáljuk igazgatni…velem ez történt:(

A másik lapot sütés után, még melegen,  tetszőleges négyzetekre osztjuk, így puzzlizzuk rá a krém tetejére. Így viszont könnyű lesz szeletelni, nem csúszik szét.
Valamiért a krém tetején már nem stimmelt a méret, úgyhogy tényleg össze-igazgattam, maradt is sült leveles tészta (a kutya legnagyobb örömére:)).

Minimum 1 órára hideg helyre tesszük.
Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral, de csokit is csorgathatunk a tetejére.

A teszt eredménye: tényleg gyors, és gyorsan is kell vele dolgozni. Az íze, nem elég vaníliás, túl pudingos, szivacsos a krém, talán több tejjel könnyedebb lenne…

De! Ha hirtelen vendég jön, vagy lejön a nyakfogunk egy krémesre, illúziónak nem rossz.
De azt hiszem, legközelebb összeszedem  minden bátorságom és nekiállok, egy “rendes” francia krémesnek!

 

2 hozzászólás

  1. Szerintem inkább szedd össze magad és csinálj egy rendes házi krémest , ugyanis ezt Én is kiprobáltam 3 napig kínálgattam a fiúknak a negyedik napon kivittem a tyúkoknak és tojtak nekem helyette tojást…. 3 darab hiányzott belole 😀 de tapaszteletnak jó volt ….látod megint nem kérdezted meg az ,,Őreget " 😀

  2. Jól van, na! Tudod, hogy a reklámokat nekem találták ki:) Kipróbáltam, kész! Úgysem hittem volna senkinek,milyen… De nekiállok a rendes krémesnek kedves "öreg"barátnőm:)))

Szólj hozzá.