Habcsók

Habcsók

Habcsók1

Na, itt jön képbe a kimaradt 4 tojásfehérje. Nagyon szeretjük enni is a habcsókot, de összemorzsolva sütire, pohárkrémre, fagyira szórva, mennyei! Ez egy gyors, egyszerű recept:  összekeverni és békén hagyni. Utána, ha esetleg maradna, sokáig eláll egy üvegben. A kamra alapkelléke:-)
A recept kb. 30 habcsókhoz:

Hozzávalók:

  • 4 tojásfehérje (100 ml)
  • 200 g kristálycukor
  • 1 ek. citromlé
  • Fél vaníliarúd kikapargatott belseje
  • 100 g porcukor

A sütőt előmelegítjük 120 fokra.
A fehérjét a cukor felével habbá verjük vízgőz fölött, kb. 5 percig. Ez nyugodtan csináljuk kézi mixerrel, mert ettől kemény, de krémesebb lesz a fehérje. Mikor ez megvan, hozzáadjuk a megmaradt kristálycukrot, a citromlevet és a vaníliamagokat is. Tovább verjük, még szép, kemény csúcsokat nem kapunk. A legvégén a porcukrot is hozzászitáljuk.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a cukros-fehérjét krémet egy zacskóba töltjük, aminek a sarkán kis lyukat vágunk. Kis halmokat nyomunk ki, egymástól pár centire,  hogy a vége felfelé kunkorodjon.

És mehet is a sütőbe, 50 percre, ha letelt a sütési idő, kapcsoljuk ki és hagyjuk a habcsókkal együtt kihűlni. Addig is szárad, de belül egy kicsit ragacsos marad. Ahogy kell:-)!

Jó sütést!

 

2 hozzászólás

  1. Finommm! Sütire? Eddig mindig benyomtuk gyorsan, de ez jó ötlet 🙂

  2. Igen! Összemorzsolod a kezeddel és rászórod!Fagyira is próbáljátok ki, hibátlan:-)

Szólj hozzá.