Jamie Oliver Italia, most Londonban

Jamie Oliver Italia, most Londonban

Jamie Oliver Italia, most Londonban1

Hát itt is voltunk! Nem akarom ezzel gyorsan lezárni, de tényleg ott voltunk, 2 hete. Legoland volt az újdonság, városnézés sokadszor, bár szerintem ez megunhatatlan. Villantani akartunk a srácok előtt, ezért Jamie-nél vacsoráztunk.Hétfő volt, nem foglaltunk előre asztal, és épp szerencsénk volt, mert később már full ház lett. De térjünk is a lényegre, mi volt a menü, milyen is a hely. Jamie Oliver Italia, most Londonban2 Az étterem elég nagy, Vespa robogó színű bőr boxok , sörpadhoz hasonló berendezés, Jamie szentéllyé alakítva az egész hely. Szakácskönyvek, a nevével fémjelzett termékek, olaszos sonkák… ki van találva. Az étlap fantázianevekkel tarkított, zárójelben kifejtve, mit is takar. Az árak sztár árak, de ez így van jól. Egy nagyon kedves lányt fogtunk ki felszolgálóként, aki megpróbált olaszul beszélni angolul. Hadart, dallamosan mondta,….nem könnyítette meg a helyzetünket:-) Jamie Oliver Italia, most Londonban3 Első körben kértünk előételnek egy 2 személyes olasz felvágottas tálat, olasz kenyerekkel és sajttokkal. Mivel gyerekekkel voltunk, gondoltuk a két személyes is elég. Hát tévedtünk, annak ellenére, hogy a lány javasolta, emeljük a tétet, legyen 3 személyes. Lett! Lett rajta 3-3 szelet olasz felvágott, sonka, úgy ugyanennyi sajtféleség és pár szelet kenyér. Talán még a kenyeres tál volt a legbőségesebb:-(  Olajbogyó, kapribogyó, sült paprika, paradicsom. Megettük, nem nagy was ist, de majd a főfogás! A kisebbik fiunk tintahalas rizottót kért, a nagyobbik firenzei steaket, a férjem bárányhússal töltött tagliatellét, én pedig tenger gyümölcsei rizottót.

Jamie Oliver Italia, most Londonban4

Mikor megérkezett a tintahalas rizottó, gyermekem sírva fakadt. Én csak a kóstolás után. Bocs! A rizs kemény! Nem al dente! Kemény, ízetlen, a rizottó krémességének nyoma sincs. Szóval felejthető! Első körben nálam landolt. Én felajánlottam neki a saját rizottómat. Amin rák helyett tonhal volt, zsemlemorzsával meghintve, ugyanaz az állag és íz, mint az elsőnél.  Persze, ez sem csúszott neki! Herkentyűs rizottó apának, tagliatelle (mind az 5 szem) gyereknek. Azt megette! Csak nagyon kevés volt:-) Semmi különlegesség, a főzővizével meglocsolva, pár szem tészta. Beszéljünk a steakről! De mit is? Hajszálvékony hús, paradicsomos salsával beborítva. Volt ám csalódottság. Az íze nem volt rossz, de köze nem volt az igazi steakhez. Lehet, hogy így eszik az olaszok, de akkor engem Olaszországban nagyon átvertek! Mert én ott nem ilyet kaptam… A vége az lett, hogy bizony feltűnően érintetlenül maradtak a tányérok. Ez azért feltűnt a felszolgáló lánynak is, meg is kérdezte, hogy mi volt a gond, mert az látja, hogy nem ízlett! Gondoltuk, úgysem fogunk összejárni, hát elmondtuk. Megértette, de bántotta! Hogy ne menjünk el rossz érzéssel, válasszunk valami desszertet, ami a cég ajándéka. Választottunk Málnás brownie-t. Hát az valami nagyon finom volt! Belül ragacsos, ahogy kell, a málna pikánssága kiemelte a csokoládé édes, krémes ízét, egy kis vanília fagyi társaságában.

Jamie Oliver Italia, most Londonban5

Ez telitalálat volt! Fizet, távozik! És kérték a fiúk, hogy holnap ne a Jamie-nél vacsorázzunk. Istenem, nekem gyerekkoromban miért nem voltak ilyen gondjaim….

 

Egy hozzászólás

  1. Szia, nézz be hozzám légy szíves, ha elfogadsz egy díjat tőlem! 🙂

Szólj hozzá.