Málnás brownie Rachel Allentől

Málnás brownie Rachel Allentől

IMG_7939

Nálam Rachel Allen valahol Nigella Lawson után helyezkedik el a szívemben és a könyvespolcomon. Illetve ezt a könyvespolc témát nem feszegetném, mert kezd kaotikus “rend” uralkodni rajta, de én pontosan tudom, hova nyúljak, ha valamit keresek. Nem ez a lényeg? Vissza! Rachel Allen és az ő málnás brownie-ja.

 

IMG_8069

A brownie önmagában is a fiúk kívánságlistájának az elején van, a felcsendülő ” holnap mit süssek” kérdésre. Nagyobbik fiamnál az első reakció a creme brulee, drága szívem, irigylem a gyerekkorát…Vissza!!

Brownie, málna, csoki, ááááááá, és újra előjön a “majd hétfőtől” érzés. De sok idézőjelet használok ma….

Hozzávalók pár személyre

  • 200g étcsokoládé
  • 150g vaj
  • 200g cukor
  • 3 tojás
  • 150g liszt
  • 1 mokkáskanál (nem merőkanál, azért nem írtam mk-t)
  • 200 málna

A sütőt előmelegítjük 175 fokra.

Vízgőz fölött egy tálban összeolvasszuk a csokoládét a vajjal. Rutinosok simán egy lábosban is összemelegíthetik, folyamatosan kevergetve, nehogy oda kapjon. Mikor már krémesre olvadt, hozzászórjuk a cukrot és kihabosítjuk benne. Majd óvatosan, egyesével jönnek a tojások, keverés, tojás, keverés,… ezt azért fontos, mert a csokis massza meleg, a tojás bezzeg nem és még képes lenne kicsapódni, ha hagynánk, de nem!

A lisztet a csokis-tojásos masszához szitáljuk, simára keverjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a málnát. A málna mennységét nem lehet eltúlozni, minél több, annál finomabb, esetleg a sütési időt tudja befolyásolni, hiszen mégiscsak tartalmaz vizet. Én legutóbb fagyasztott málnát használtam, ne olvasszuk ki, fagyottan hopp bele a masszába és irány a sütőtál.

A sütőtál, amit előtte vajjal kikenünk és liszttel megszórunk, hogy majd anno könnyebb legyen szeletelni. 

Kb. 35 perc alatt sül készre, ekkor még nem száraz, de már nem folyik, amolyan “awesome”, csak így egyszerűen.

Ha kívül mély csoki színű,belül ragacsos mikor felvágjuk és bársonyos málnák figyelnek benne, bingó! Ma is jót alkottunk!

Jó sütést!

Anna

 

Szólj hozzá.