Pezsgőkrémes Mille Feuille

Pezsgőkrémes Mille Feuille

Boldog új évet!!! Mi is szerepelhetne az év első sütijében, mint pezsgő! A receptet a Street Kichen oldalán találtam, kicsit belenyúltam, ahogy azt kell és így (nekem) jobban működött! Aztán voltak buktatók is, amiről nem írt a fáma…ha édes pezsgőt használunk, kevesebb cukor! A krémnek jó pár óra hűtési idő kell, hogy megkössön, ne a vendégek érkezése előtt 2 órával kezdjük el…lásd én 😥  De ha minden flottul megy, nagy lesz a siker, azt garantálom! Ja, és a neve: millfőj  🙂 IMG_6875Hozzávalók 4 főre

  • 1 csomag leveles tészta  bolti
  • kristálycukor

Pezsgős krémhez:

  • 300ml tej
  • 200ml száraz pezsgő
  • 70g liszt
  • 140g cukor
  • 6 db tojássárgája
  • 60g puha vaj

A leveles tésztát pihentetjük, míg a sütőt előmelegítjük 210 fokra.

Egy sütőpapírral ellátott tepsire kihajtjuk a tésztát és 6 egyenlőn részre osztjuk, azaz 6 csík lesz függőlegesen vágva. Villával megszurkodjuk, megszórjuk kristálycukorral, betakarjuk egy újabb sütőpapírral…éééés! Hogy ne emelkedjen meg túlságosan a tészta, nehezégként ráteszünk a sütőpapírra egy másik tepsit, kvázi lenyomatjuk. Mehet be a sütőbe 10 percre. 

Levesszük a nehezéket, a felső sütőpapírt és sütjük tovább, míg szép arany színe nem lesz. Ez kb. 6-8 perc.

Majd megfordítjuk óvatosan a lapokat, jöhet a másik oldaluk! Kristálycukor és vissza a sütőbe újabb 8 percre.

Elég macerásnak tűnik olvasva, de higyjétek el, nem az. Ha megsültek, a csíkokat még melegen ketté vágjuk, máris van 12 db négyzetűnk. Békén hagyjuk. IMG_6869

Jöhet a krém. Amit akár előző este is elkészíthetünk, mert sokáig hűl ki krémállagúra. A pezsgős krémhez, a vaj kivételével az összes fenti hozzávalót simára keverjük és vízgőz fölött sűrű(bb)re főzzük. Azaz egy lábosban kevés vizet forralunk, szép egyenletesen, a tetejére egy nagyobb keverőtálban a hozzávalók és folyamatos kevergetés közben besűrítjük. Ha kész, pudingszerű lett,  kihűtjük teljesen. 

Ha a krém már kihűlt, a vajjal habosra keverjük és már csak az összeállítás maradt hátra!

IMG_6875

Van 4×3 db lapunk. Azaz ma 4 főre készítettünk desszertet (ha hatan lennénk, simán kisebbekre vágnám, a krém így is elég lesz) Nos, egy fő 3 lap. Alsó lap megtölt krémmel, ami úgy a legszebb, ha nyomózsákból nyomjuk bele, akkor a következő lapot a tetején szépen megtartja. Újabb lap, krém és zárásként a teteje, a harmadik aranyló kristálycukros lapocska. Ez volt egy és megyünk tovább…született 4 db csodálatos mille feuille-ink! Gratulálok! 

Jó sütést, jó étvágyat!

Anna

@bakeann

 

Szólj hozzá.