Sajtos pogácsa expressz

Sajtos pogácsa expressz

A kívánság az volt, legyen sajtos pogácsa, sok sajttal, kicsik legyenek, amolyan harapásnyi. Itt már tudtam,hogy keleszteni biztos nem akarom, hétköznap ritkán játszom ezzel, de valami omlós, nem száraz, sós, sajtos rosszaságot kerestem.

Egy blogon találtam rá, a fotó is nagyon guszta volt és gyors munkát ígért. Be is jött, a recept tökéletes, minél kisebb a pogi, annál tovább szaggatjuk…. de ennyi a macera része, a többi az élvezeté!IMG_5298

Hozzávalók 2 tepsi kisméretű pogácsához:

  • 400g sima liszt
  • 6 evőkanál tejföl (250g zsíros tejfölt használtam)
  • 250g sajt lereszelve (pl. Ementáli)
  • 250g vaj
  • 1 púpos evőkanál só (…bocsi, tudom, nem kéne….)

A lisztet kimérjük, átszitáljuk, belekockázzuk a vajat, elmorzsoljuk. A reszelt sajt felét is a tésztához adjuk, majd jöhet a só és a tejföl.

Összegyúrjuk a tésztát és lehet is vele dolgozni. Én ennél a pontnál egy fél órára betettem a hűtőbe, de nem szükséges! Ha túlságosan ragadna a tészta, kevés liszt még mehet bele, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. A hűtős pihenetés után ez nem lesz.

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.IMG_5303

Alálisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra és egyenként kiszaggatjuk. 

Felverjük a tojást löttyintés vízzel, és a pogácsák tetejét lekenjük. Arra figyeljünk mindig, hogy ne csorogjon le a tojás a pogikról, mert akkor nem fog megemelkedni. A tojás után kis (vagy nagy) reszelt sajt halmokat rakunk a tetejére.

Mehet is a sütőbe 20-25 perc alatt sül meg, mikor már kezd pirulni a sajt a tetején, vegyük ki, nehogy kiszáradjon.

Vigyázat! Veszélyes cucc, függőséget okoz!!!

Jó sütést!

@Bakeann

 

Szólj hozzá.