Tarte au Citron

Tarte au Citron

Tarte au Citron

Na, ilyet sem sütöttem még!  Konkrétan a dobozos sütiről van szó. Igen, dobozban por, ahhoz adunk még valamiket és kész. Nem, nem romlottam el teljesen, egyszerűen  megtaláltam a kamrában és elfogott a kíváncsiság. Meg kell jegyezni, a maga műfajában nem rossz!  Egy könnyű piskóta-torta citromos cukormázzal tetején. Kávé mellé teljesen jó. De azért több ilyen nem sütök, ígérem:-)

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:

  • 1 doboz Duc De Coeur gyártmányú citromos torta por
  • 125 g puha vaj vagy margarin
  • 3 tojás
  • 50 ml tej
  • A citromos mázhoz, a keverék + 3 ek. víz

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A sütőkeveréket, a vajat, a tojásokat és a tejet egy keverőtálba tesszük, először alacsony- majd magas fokozaton kb. 5 percig, csomómentesre keverjük. Ekkor már könnyű, habos a tészta.

A tortaformát kikenjük zsiradékkal, kilisztezzük és beletöltjük a torta tésztáját. Mehet is a meleg sütőbe. A doboz 30 percet ír, nekem 50 perc kellett. És tűpróba okvetlen!
A félidőnél csökkentenem kellett a hőfokot, mert barnulni kezdett a teteje, így 170 fokon sütöttem tovább, míg a tű tisztán ki nem jött a közepéből.

Miután megsült, a sütőformában kihűtjük.
Ha kihűlt, rákenjük ecsettel az előzőleg elkészített citromos cukormázat. Azaz a kisebb zacskó port összekeverjük a vízzel.

Hát nagyjából ennyi. Nem nagy tudomány, nulla energia ráfordítás, közepes eredmény. Egy próbát megért és tuti el fog fogyni:-)

Jó sütést!

 

Szólj hozzá.