Varga Gábor : DESSZERT SZERELEM

Varga Gábor : DESSZERT SZERELEM

DESSZERT SZERELEM 1

Mivel megszállott szakácskönyv gyűjtő vagyok, ki merem jelenteni, hogy az utóbbi idők legjobb desszert-szakácskönyvét kaptam meg tegnap, az én drága férjemtől, aki tolerálja a szenvedélyemet. 🙂Gyönyörűek a fotók,  a nehezebb receptek mellett képes technikai fogásokkal vezet végig. A receptek izgalmasak, a klasszikustól a trendin át minden megtalálható benne! A könyvben a receptek VI. etapra vannak osztva, ezen belül 9-11 recept van.

Konkrétan:

  • Gyors győzelem – pár perc alatt elkészíthető fogások pl.: körtés mandulás crumble kéksajttal, chilis-csokis amaréna meggyes cupcake, …
  • Édes apróságok – apró finomságok ünnepekre és hétköznapokra pl.: málnás macaron, raffaello folyók, amaretti, ….
  • Klasszikusok újratöltve – a klasszikus “torta”, krém helyett új tartalommal töltve pl.: répatorta, Sacher-torta, fordított almatorta, …
  • Esti bűnözés – variációk csokoládés édességekre pl.: profiterol, csokoládés créme brulée, brownie, ….
  • Hosszan tartó élvezet – alkoholos receptek, különleges ízek pl.: francia csokitorta narancslikőrrel, szilvás tejpite barna rummal, ….
  • Különleges vasárnap – tészták  minden mennyiségben pl.: meggyes-mákos húzott rétes, búzakalász bagett, knédli, …

 

DESSZERT SZERELEM 2

És még számtalan ínycsiklandozó, használható recept! Egész este a könyvet bújtam és mire alaposan átlapoztam, tényleg elhittem, hogy ” sütni bárki tud”! Remek ajándék, és talán már nincs is olyan messze a karácsony, hogy valakinek igazi örömet szerezzünk vele!

 

Egy hozzászólás

Szólj hozzá.